Pamemazi.gr: μοιραζόμαστε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και προστατεύουμε το περιβάλλον

11:38 1/7/2012 - Πηγή: Econews

H σελίδα pamemazi.gr στηρίζει την καμπάνια «Let’s travel together» του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας GreenUp για ένα πιο πράσινο πλανήτη!

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UN Environment Programme-UNEP) ξεκινά με την προώθηση της καμπάνιας “Let’s travel together” στα πλαίσια της πρωτοβουλίας GreenUp με θέμα τη μετακίνηση.

Εκτός από την ιστοσελίδα pamemazi.gr, την ελληνική

έκδοση της ευρωπαϊκής βάσης συνοδήγησης carpooling.com, το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη και διαφόρων φορέων των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη, όπως του γαλλικού οργανισμού σιδηροδρόμων (SNCF), του γερμανικού οργανισμού σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορικών Μέσων (UITP) και της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC).

Η καμπάνια επικεντρώνεται στην άμεση σχέση μεταξύ αειφόρου μετακίνησης και περιβάλλοντος, καθώς και της Πράσινης Οικονομίας.

Στόχος της καμπάνιας είναι η αφύπνιση των πολιτών και η προβολή εναλλακτικών οικονομικών μορφών μετακίνησης, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και της συνοδήγησης.

Με διαφορετικές προωθητικές ενέργειες, οι πολίτες ενθαρρύνονται να μοιράζονται τις μετακινήσεις τους – είτε μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς είτε της συνοδήγησης – και με τον τρόπο αυτό να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε μια πιο πράσινη οικονομία και κοινωνία.

Μια από τις προωθητικές ενέργειες, είναι η πραγματοποίηση διαγωνισμού με έπαθλο ένα δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη και μια βόλτα με αερόστατο, χορηγία της carpooling.com. Για να συμμετάσχει κανείς στο διαγωνισμό, αρκεί να κάνει Like στη σελίδα της καμπάνιας, να διαλέξει το ζώο της προτίμησης του και να προσκαλέσει τρεις φίλους του μέσω Facebook για να μοιραστούν τη διαδικτυακή διαδρομή.

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει κανείς έως τις 19 Ιουλίου ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Markus Barnikel, Γενικό Διευθυντή της carpooling.com: “Είναι τιμή και χαρά μας να υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία GreenUp των Ηνωμένων Εθνών: η μετακίνηση είναι το κλειδί για την αειφόρο αστική ανάπτυξη.

Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τις αστικές υποδομές, πώς να χρησιμοποιήσουμε πιο αποδοτικά τους υπάρχοντες πόρους και πώς να δημιουργήσουμε πιο ευέλικτα συστήματα μετακίνησης με σκοπό ένα πιο πράσινο μέλλον.

Είτε αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις προς και από το χώρο εργασίας, είτε τα ταξίδια σε κάποια άλλη χώρα – η συνοδήγηση είναι μια απλή λύση με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον..”

Με την υποστήριξη της Carpooling.com, η καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο να δώσει στους ανθρώπους ένα πιο αποδοτικό, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης: και για αυτό αρκεί απλά να μοιραστούν τις διαδρομές τους.

Στο διάστημα μεταξύ 2008 και 2011, μέσω της συνοδήγησης εξοικονομήθηκαν 324

Keywords
Τυχαία Θέματα