Υπομνήματα σε εκδοτικούς οίκους και ατζέντηδες ενόψει της δίκης Penguin Random House – Simon & Schuster

08:19 8/2/2022 - Πηγή: Diastixo

Υπομνήματα σε εκδοτικούς οίκους και ατζέντηδες έχουν αρχίσει να στέλνουν το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι Penguin Random House και Simon & Schuster, ενόψει της κρίσιμης δίκης του ερχόμενου Αυγούστου αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των δύο μεγάλων εκδοτικών οίκων, την οποία επιχειρεί να εμποδίσει το

Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επικαλούμενο ζητήματα ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Publishers Weekly, με τα υπομνήματα αυτά ζητούνται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μεγαλύτερες εκδοτικές συμφωνίες των τελευταίων ετών. Οι περισσότερες πηγές του Publishers Weekly αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε συμφωνίες με προκαταβολές άνω των 50.000 δολαρίων στους συγγραφείς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούνται πληροφορίες ακόμα και για συμφωνίες σε βάθος δεκαετίας. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι υπομνήματα έχουν λάβει περίπου 20 με 30 εκδοτικοί οίκοι.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί εκδοτικοί οίκοι και ατζέντηδες εκφράζουν δυσφορία για τη διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν, αφενός επειδή είναι πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή, αφετέρου επειδή τους προβληματίζει η υποχρέωση να αποκαλύψουν τις ιδιωτικές τους συζητήσεις και συμφωνίες, εκθέτοντας ενδεχομένως ευαίσθητες πληροφορίες.

Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα