Από τη γενιά του Χάρι Πότερ στη γενιά του TikTok

09:19 7/2/2022 - Πηγή: Diastixo

Εντυπωσιασμένος από την ισχυρή επίδραση που έχει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στους νεότερους αναγνώστες μέσω του λεγόμενου «BookTok», παρακινώντας τους να αγοράζουν βιβλία από φυσικά καταστήματα, δήλωσε ο James Daunt, διευθύνων σύμβουλος των αλυσίδων Waterstones και Barnes & Noble, στη διάρκεια εκδήλωσης για το μέλλον των βιβλίων.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σήμερα

διαβάζουν βιβλία περισσότεροι νέοι από ποτέ και τα καταστήματα είναι «γεμάτα από εφήβους και νέους ενήλικες», μία τάση που έχουμε να δούμε από την εποχή που κάθε καινούργιο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» προκαλούσε πανδαιμόνιο στα βιβλιοπωλεία.

«Η πρόκλησή μας τώρα είναι ότι πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε αυτούς τους πελάτες, όπως κάναμε με τη γενιά του Χάρι Πότερ, που ανέβασε ψηλότερα τα βιβλιοπωλεία και τις πωλήσεις βιβλίων», παρατήρησε ο Daunt.

Ο ίδιος τόνισε πως τα καταστήματα Waterstones και Barnes & Noble προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας λογαριασμούς στο TikTok και δίνοντας περισσότερο χώρο στα ράφια τους σε graphic novels και ιαπωνικά μάνγκα, ώστε να προσελκύσουν τους νέους αναγνώστες. Όμως παρατηρείται επίσης και ένα ξαφνικό ενδιαφέρον για τα κλασικά βιβλία: «Το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις έχει καταγράψει αξιόλογες πωλήσεις, διότι στο TikTok τα παιδιά ενθουσιάζονται μαζί του», αποκάλυψε ο Daunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα