Θα ενέκρινε η Άγκαθα Κρίστι μαύρο πρωταγωνιστή σε έργο της;

00:57 2/1/2024 - Πηγή: Diastixo

Στη νέα τηλεοπτική εκδοχή του μυθιστορήματος Ο φόνος είναι εύκολος της Άγκαθα Κρίστι, παραγωγής του βρετανικού δικτύου BBC, συμβαίνει κάτι μάλλον ασυνήθιστο: ο πρωταγωνιστής δεν είναι λευκός, όπως στο αυθεντικό έργο της Κρίστι, αλλά μαύρος. Πώς θα αντιδρούσε άραγε σε μία τέτοια πρωτοβουλία η συγγραφέας, που έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικές αναφορές στα βιβλία της; Σύμφωνα με τον δισέγγονό της, πάντως, η ίδια θα την ενέκρινε.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική

εκπομπή, ο 53χρονος Τζέιμς Πρίτσαρντ ανέφερε: «Ποτέ δεν προσπαθώ να μπω στο μυαλό της προγιαγιάς μου – εκεί επικρατεί τρέλα. Ένα από τα πράγματα που κρατάω είναι ότι οι πρώτες μεταφορές των έργων της, που έγιναν από άλλα άτομα, δεν της άρεσαν, διότι πίστευε ότι δεν ήταν αρκετά ριζοσπαστικές δεδομένου ότι άλλαζε το μέσο. Θεωρούσε δηλαδή ότι, όταν αλλάζεις μέσο, πρέπει να αλλάξεις και την ιστορία. Έχουμε έναν βαθμό ελευθερίας να αλλάξουμε πράγματα…»

Επίσης, είπε ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για τα έργα της Άγκαθα Κρίστι έχει αυξηθεί. «Δε νομίζω ότι στη διάρκεια της ζωής μου έπαιρναν ποτέ το έργο της τόσο στα σοβαρά και το αντιμετώπιζαν με τόσο σεβασμό όσο τώρα. Οι πωλήσεις των βιβλίων της όχι απλώς αντέχουν, αλλά αυξάνονται, το ίδιο και οι θεατρικές μεταφορές. Είναι εντυπωσιακό το πώς παραμένει δημοφιλής και περιζήτητη. Πολλά άτομα στο παρελθόν μπορεί να είχαν διαβάσει Άγκαθα Κρίστι σαν ένοχη απόλαυση, ενώ τώρα μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα