Μάργκαρετ Άτγουντ: Η ανισότητα του πλούτου και το «προφητικό χάρισμα»

Στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε η συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Irish Times, με αφορμή το γεγονός ότι στον νέο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς The Handmaid’s Tale, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της (Η ιστορία της θεραπαινίδας, μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις Ψυχογιός 2018), οι πρωταγωνιστές μεταναστεύουν στον Καναδά.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Ποιος είναι ο στόχος των ανθρώπων που μεταναστεύουν;

Θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους επειδή δεν άντεχαν κι ελπίζουν να πάνε σε ένα καλύτερο μέρος», παρατήρησε η συγγραφέας, τονίζοντας πως αν θέλει κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες ισότητας για όλους. Δείχνοντας με τα χέρια της την ανισότητα του πλούτου στον κόσμο, δεδομένου ότι οι πλούσιοι κατέχουν υπερβολικό πλούτο και οι φτωχότεροι στερούνται τα πάντα, σχολίασε: «Αν προσπαθούσαμε να διορθώσουμε αυτή την αδικία, κάποια από τα προβλήματα αυτά δεν θα υπήρχαν. Όμως, μαντέψτε: αυτοί που έχουν ισχύ και πλούτο, συνήθως θέλουν να τα διατηρήσουν».

Αναφέρθηκε ακόμα σε αυτό που ορισμένοι έχουν αποκαλέσει «προφητικό χάρισμα», βλέποντας να περιγράφονται στα δυστοπικά έργα της καταστάσεις που θυμίζουν τα όσα ζούμε στις μέρες μας. Όπως σχολίασε: «Δεν υπάρχει ένα μέλλον. Υπάρχουν πολλαπλές εκδοχές του μέλλοντος. Διαλέγεις την πιο πιθανή, μετά συμβαίνει στην πραγματικότητα και ο κόσμος νομίζει ότι έχεις υπερφυσικές δυνάμεις. Όχι, δεν έχω».

Keywords
Τυχαία Θέματα