Ιταλία: Ένα στα πέντε πωληθέντα βιβλία απευθύνεται σε παιδιά ή εφήβους

Πάνω από ένα στα πέντε βιβλία που πωλήθηκαν στην Ιταλία το 2022 απευθυνόταν σε παιδιά ή/και εφήβους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα η Ένωση Ιταλών Εκδοτών, με βάση τα οποία υπολογίζεται ότι η αξία της συγκεκριμένης αγοράς ανέρχεται στα 268,4 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται τα, επίσης δημοφιλή στους νέους, κόμικς, που προσθέτουν άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η ανάπτυξη της αγοράς των κόμικς στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αξιοσημείωτη: το μερίδιο των πωλήσεων κόμικς επί του συνόλου των

πωληθέντων βιβλίων το 2022 ήταν κατά 111,3% αυξημένο σε σχέση με το 2019, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το μερίδιο των βιβλίων για παιδιά και ενήλικες αναπτύχθηκε κατά 13,8%.

Σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση των πωλήσεων βιβλίων στους νέους εκτιμάται ότι διαδραματίζει το πρόγραμμα 18App, μέσω του οποίου κάθε Ιταλός και Ιταλίδα που κλείνει τα 18 έτη δικαιούται το ποσό των 500 ευρώ για δαπάνες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, όπως σινεμά, θέατρο, μουσεία και, φυσικά, βιβλία. Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι είχε προαναγγείλει ότι το πρόγραμμα αυτό θα σταματήσει φέτος, όμως εν τέλει υπαναχώρησε και αποφάσισε να το διατηρήσει σε ισχύ και για το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα