Η Γαλλία ανακαλύπτει τα audiobooks

Μία από τις αναπτυσσόμενες αγορές για τα audiobooks (ακουστικά βιβλία) είναι η Γαλλία, που είδε φέτος 800.000 νέους αναγνώστες/ριες να πειραματίζονται με αυτά, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εκδοτών της χώρας.

H περαιτέρω ανάπτυξη της γαλλικής αγοράς ακουστικών βιβλίων αποτέλεσε αντικείμενο ημερίδας που διοργάνωσε στα τέλη Νοεμβρίου η γερμανική εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών για εκδότες Bookwire, στην οποία συμμετείχαν

περίπου 200 επαγγελματίες από τον κλάδο των εκδόσεων στη Γαλλία. Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της Anne-Laure Gonet, επικεφαλής της Bookwire στη χώρα, ότι «η γαλλική αγορά βρίσκεται σε σημείο καμπής στην ιστορία». Όπως εξήγησε, για να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατηγορία των ακουστικών βιβλίων απαιτείται ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο, με νέες στρατηγικές μάρκετινγκ, ορθή χρήση μεταδεδομένων και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Από την πλευρά της, η Axelle Chambost, επικεφαλής της επιτροπής ακουστικών βιβλίων της γαλλικής Ένωσης Εκδοτών, αναφέρθηκε στα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως τα ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και φορολόγησης, ενώ ανακοίνωσε ότι η Ένωση αναπτύσσει μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στα ακουστικά βιβλία με πληροφορίες για εκδότες. Μελλοντικά, μέσα από την ιστοσελίδα αυτή οι εκδότες θα μπορούν να βρουν πληροφορίες για τη χρηματοδότηση ακουστικών βιβλίων και πρότυπα συμβάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα