Βραβεία 2022 και παρουσίαση Ημερολογίου 2023 της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) την τελετή απονομής των Βραβείων 2022. Στην ίδια εκδήλωση, θα καλωσορίσει τα νέα μέλη της και θα παρουσιάσει το Ημερολόγιο 2023, με θέμα «Εγώ κι ο Άλλος (ταυτότητα/ετερότητα)» (Εκδόσεις Σοκόλη).

Το βραβείο

Διδώ Σωτηρίου απονέμεται στον ελληνιστή καθηγητή της Μεσαιωνικής και της Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας Χάνς Αϊντενάιερ, ο οποίος θα μιλήσει για τη «Γραφή και Ανάγνωση στην ελληνική κουλτούρα της ακοής». Το βραβείο θα απονείμει ο κριτικός λογοτεχνίας και πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Αλέξης Ζήρας, ο οποίος και θα μιλήσει για το έργο του Χανς Αϊντενάιερ. Το βραβείο Βαρβέρη σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή θα απονείμει ο ποιητής, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, Γιώργος Μαρκόπουλος. Το βραβείο Κουμανταρέα σε πρωεμφανιζόμενο/η πεζογράφο θα απονείμει ο πεζογράφος, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέας, Δημήτρης Νόλλας.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Εταιρείας Συγγραφέων, ο πρόεδρός της Ιωσήφ Βεντούρας θα καλωσορίσει τα νέα μέλη, ενώ το Ημερολόγιο 2023 με θέμα «Εγώ κι ο Άλλος (ταυτότητα/ετερότητα)», που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Σοκόλη, θα παρουσιάσει η γενική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων, Άννα Αφεντουλίδου. Την εκδήλωση οργανώνει και συντονίζει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Έλενα Χουζούρη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο και η Λυδία Παναγιωταρέα στο τσέλο. Τις βιντεοπροβολές έχει επιμεληθεί ο Παντελής Αναστασιάδης.

Περισσότερα για τα εν λόγω βραβεία και τις βραχείες λίστες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα