Απονεμήθηκαν τα φετινά Βραβεία Όργουελ

Σε δύο βιβλία που «θα έκαναν περήφανο τον Όργουελ» απονεμήθηκαν φέτος τα Βραβεία Όργουελ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του Ιδρύματος Όργουελ, Jean Seaton. Το Βραβείο Πολιτικής Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στην Ιρλανδή Claire Keegan για το μυθιστόρημα Small Things Like These, ενώ το Βραβείο Πολιτικής Γραφής απέσπασε η Sally Hayden για το My Fourth Time, We Drowned.

Στο βιβλίο της, η Keegan αφηγείται την ιστορία ενός εμπόρου σε μια μικρή ιρλανδική πόλη το 1985 που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα

ηθικό δίλημμα, όταν κάνει μία ανακάλυψη σε ένα καθολικό μοναστήρι. Από την άλλη, η Hayden ερευνά τη μεταναστευτική κρίση στη βόρεια Αφρική και στην Ευρώπη, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στις μαρτυρίες προσφύγων.

Σύμφωνα με την Jean Seaton και οι δύο νικήτριες «έχουν γράψει, με διαφορετικούς τρόπους, καθηλωτικές ιστορίες για πράγματα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν: υπάρχουν φρικτές αλήθειες στην καρδιά των κοινωνιών μας και των συστημάτων μας». Ωστόσο, και τα δύο βιβλία, χάρη στην εξυπνάδα, τη λεπτότητα και την ενσυναίσθησή τους, μας βοηθούν επίσης να σκεφτούμε τις επιλογές μας και πώς μπορούμε να κάνουμε το μέλλον καλύτερο, πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Ο Όργουελ θα ήταν περήφανος».

Keywords
Τυχαία Θέματα