Food Crops in Ancient Greek Cuisine

08:18 4/2/2023 - Πηγή: Diastixo

Στην παρούσα μελέτη ο αναγνώστης μπορεί να ανακαλύψει τα εδέσματα της Αρχαίας Ελλάδας με βάση τα φυτικά συστατικά όπως αυτά αποκαλύπτονται από τα αρχαία κείμενα και τα ίδια τα κατάλοιπα δημητριακών, οσπρίων και φυτών με ελαιοδοτικούς σπόρους που έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικές θέσεις.

Το βιβλίο εξερευνά τα φυτικά συστατικά από τους καλλιεργημένους αγρούς στη μαγειρική της αρχαίας Ελλάδας από την 7η ως την 1η χιλιετία π.Χ. Εντοπίζονται τα φυτικά

διατροφικά είδη, οι τρόποι επεξεργασίας και κατανάλωσής τους, καθώς και οι διαφοροποιήσεις ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Επιπλέον, αποκαλύπτεται μια εντυπωσιακή ποικιλία στους τρόπους μετατροπής των πρώτων υλών από τους αρχαίους αγρούς σε γεύματα. Μέσα από αυτό το ταξίδι στα φυτικά τρόφιμα της αρχαίας Ελλάδας ανιχνεύονται οι αρχαίες καταβολές παραδοσιακών τροφίμων της σύγχρονης κουζίνας της Ελλάδας και των γύρω περιοχών.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που δημοσιεύεται στο πλαίσιο της έρευνας του PlantCult με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

Food Crops in Ancient Greek Cuisine
An archaebotanical and textual study
Soultana-Maria Valamoti, Vasileios Fyntikoglou, Konstantinos Symponis
University Studio Press
σ. 196
ISBN: 978-960-12-2588-3
Τιμή: 22,00€

Keywords
Τυχαία Θέματα