HarperCollins: Απολύει το 5% των εργαζομένων στη Βόρεια Αμερική

08:18 4/2/2023 - Πηγή: Diastixo

Την απόλυση του 5% των εργαζομένων του στη Βόρεια Αμερική έως τις 30 Ιουνίου 2023 ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος HarperCollins, μετά τις απολύσεις στις οποίες είχε προχωρήσει το περασμένο φθινόπωρο, επικαλούμενος τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του βιβλίου.

Σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Murray εξήγησε ότι η σημαντική αύξηση των πωλήσεων βιβλίων στη διάρκεια της πανδημίας

έχει πλέον επιβραδυνθεί σημαντικά, ενώ η αντιστροφή της τάσης που περίμενε η διοίκηση στο πρώτο τρίμηνο του 2023 δε φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «κρίσιμο σταυροδρόμι» για τον όμιλο, τονίζοντας πως «πρέπει να κάνουμε μία παύση για να δούμε το βάθος των κομβικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο». Φυσικά, δεν είναι μόνο η μειωμένη ζήτηση που προκαλεί προβλήματα: ο Murray επικαλέστηκε επίσης τις πληθωριστικές πιέσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας, που έχουν αυξήσει τα κόστη χαρτιού, μεταποίησης, εργασίας και διανομής, δυσχεραίνοντας την κατάσταση, παρά τις κινήσεις του ομίλου για προσαρμογή των τιμών και περιστολή των μη αναγκαίων δαπανών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 4.000 εργαζομένους, ενώ το σημαντικότερο μέρος της δραστηριότητάς του επικεντρώνεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα