Bloomsbury: Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων εν μέσω πανδημίας

08:17 4/6/2021 - Πηγή: Diastixo

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και κερδών ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury για το δωδεκάμηνο Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021, συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο (Μάρτιος 2019 – Φεβρουάριος 2020), αποδίδοντας την αύξηση αυτή στο ότι ο κόσμος «ανακάλυψε ξανά τη χαρά της ανάγνωσης» στη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Bloomsbury κατά το προαναφερθέν 12μηνο ανήλθαν στα 185 εκατομμύρια λίρες, παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε ετήσια

βάση, ενώ τα κέρδη της έφτασαν τα 19,2 εκατομμύρια λίρες, σημειώνοντας άνοδο 22%. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής Ένωσης Εκδοτών (Publishers Association), τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της εκδοτικής βιομηχανίας, που κινήθηκε το 2020 στο +2% ως προς τις πωλήσεις.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Μεταξύ των ευπώλητων βιβλίων του εκδοτικού οίκου κατά την εξεταζόμενη περίοδο ήταν δύο μυθιστορήματα της Αμερικανίδας συγγραφέα του φανταστικού Σάρα Τζ. Μάας από τη σειρά «Throne of Glass» (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός) και το μυθιστόρημα Piranesi της Σουζάνα Κλαρκ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των βιβλίων της σειράς «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (επίσης στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός) αυξήθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση, παρότι έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bloomsbury, Νάιτζελ Νιούτον, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC εμφανίστηκε αισιόδοξος για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. «Οι περισσότεροι έχουν αποκτήσει πλέον μια νέα συνήθεια, αφού ανακάλυψαν ξανά τη χαρά της ανάγνωσης, και θα μείνουν πιστοί σε αυτή παρά την επανεμφάνιση άλλων τρόπων για να περνούν τον χρόνο τους», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bloomsbury, Εντυπωσιακή,Bloomsbury, entyposiaki