Η αγάπη για τα βιβλία ενώνει Μπαράκ Ομπάμα και Μάρκους Ράσφορντ

08:16 3/6/2021 - Πηγή: Diastixo

Μια διαδικτυακή συνάντηση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον ποδοσφαιριστή Μάρκους Ράσφορντ διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Books, και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αγάπη και των δύο για τα βιβλία, τα οποία θεωρούν ως μία από τις κυριότερες κινητήριες δυνάμεις για την προσωπική τους εξέλιξη.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ο Μπαράκ Ομπάμα

δήλωσε ότι η μητέρα του ήταν αυτή που του ενέπνευσε την αγάπη για τα βιβλία, ενώ αναφέρθηκε σε ένα εκκλησιαστικό παζάρι όπου ως παιδί είχε αγοράσει πολλά βιβλία και τότε άρχισε να ερωτεύεται την ανάγνωση. Αντίθετα, ο Ράσφορντ άργησε πολύ να ανακαλύψει τη χαρά της ανάγνωσης, αφού διάβασε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 17 ετών.
«Μου έδωσε ένα βιβλίο ο ψυχολόγος μου, αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα ποτέ. Από τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι μπορείς διαβάζοντας να αναπτυχθείς με όποιον τρόπο θέλεις. Κι έτσι όπως είναι ο χαρακτήρας μου, αντί να έχω κάποιον να μου λέει να κάνω το ένα ή το άλλο, μέσα από τα βιβλία βρίσκω τον τρόπο να προχωρήσω», σχολίασε.

Σημειωτέον ότι ο 23χρονος Μάρκους Ράσφορντ πρωτοστάτησε πέρυσι σε μια εκστρατεία κατά της παιδικής φτώχειας, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει μια λέσχη ανάγνωσης για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας. «Ειλικρινά νιώθω ότι αν δώσεις σε κάποιον ένα χέρι βοηθείας σε νεαρή ηλικία, θα κάνει πράγματα που ούτε κι αυτός δεν πίστευε ότι ήταν εφικτά. Για μένα το θέμα είναι να μπουν τα παιδιά στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα