Πως να φτιαξω κρεπες

11:11 9/9/2021 - Πηγή: Argiro
Δεν γνωρίζω κάποιον που να μην αγαπάει τις κρέπες.

Αρέσουν σε όλους. Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν και με την ίδια συνταγη για κρεπες σε κρεπιερα ή σε απλό τηγάνι φτιάχνεις γλυκιές και αλμυρές συνταγες, όπως κρέπες με κρεμα

γαλακτος. Όμως πως φτιαχνω κρεπες ή μάλλον πως να φτιαξω κρεπες για να τρελανω κόσμο!

Καταρχήν χρειάζεσαι πολύ απλά υλικά. Με 2 αυγά,1 φλ αλεύρι, λίγο περισσότερο από 1 φλ γάλα, λίγο βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη. Η ακριβής δοσολογία για κρεπες είναι εδώ.

Τα υλικά για κρεπες απλά και συνταγες πολλές που μοιάζουν μεταξύ τους. Το πως να φτιαξω κρεπες δεν πρέπει να σας απασχολεί αφού απλά ανακατεύεις τα υλικά, ξεκουράζεις τη ζύμη και μετά ψήνεις μια μια τις κρεπες. Απλά δεν πρέπει να τις ψήνεις πολύ. Όσο περισσότερο ψήνεις τις κρεπες τόσο πιο πολύ στεγνώνουν και στο τύλιγμα ή στο δίπλωμα σπάνε. Η καλή η κρέπα πρέπει να είναι μαλακή κι αφράτη όπως η γαλλική κρέπα.

Πως να φτιαξω κρεπες όμως στο τηγανι ή με ειδική συνταγη για κρεπες σε κρεπιερα;

Η συνταγη για κρεπες σε κρεπιερα είναι ακριβώς η ίδια. Μην ξεχνάτε ότι η κρεπιερα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τηγάνι όποτε κι αν δεν έχετε μια χαρά γίνονται και σε ρηχό τηγάνι.

Το πως να φτιαξω κρεπες είναι απλό. Το πως θα γεμίσω τις κρεπες όμως ή πως θα τις σερβίρω έχει άπειρες απαντήσεις.

Μπορείς να γεμίσεις τις κρεπες σου με σοκολάτα, με μπισκότο, με φρούτα, με πραλίνα. Οι γλυκιές κρεπες με κρεμα γαλακτος γίνονται ζουμερές αλλά και αλμυρές κρεπες με κρεμα γαλακτος γίνονται μαλακές και η κρέμα κάνει πλούσια σάλτσα.

Ιδέες για κρεπες και συνταγες σας έχω δώσει κατά καιρούς άπειρες. Όλο το μυστικό για το πως φτιαχνω κρεπες έχει μια απάντηση. Με υπομονή.

Το μόνο που έχεις να κανείς για τις κρεπες είναι να ανακατέψεις τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά μέχρι να βράζει το αλεύρι. Μετά απλά περιμένεις να ξεκουραστεί το μείγμα.

Το τηγάνι θέλει μέτρια θερμοκρασία. ‘Ολο το μυστικό είναι να απλώσεις ομοιόμορφα τη ζύμη κρέπας στο τηγάνι. Να είναι παντού ισόπαχη για να ψηθεί σωστά.

Όταν φτιάξεις μπόλικες κρέπες να θυμάσαι ότι μπορείς να τις συντηρήσεις στην κατάψυξη. Κάνεις στρώση σε ένα ταψάκι, κρέπα αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύπτεις με μεμβράνη κουζίνας και συντηρείς στην κατάψυξη για μήνες. Κάθε φορά που χρειάζεσαι κρεπες για συνταγες, απλά βγάζεις όσες χρειάζεσαι και τις ζεσταίνεις ελαφρά. Μετά τις γεμίζεις με ότι γέμιση σου αρέσει και περιχύνεις με μπεσαμέλ ή με κρέμα.

Οι κρεπες με κρεμα γαλακτος ειδικά οι γεμιστές, ρουφούν στο ψήσιμο την υγρασία και γίνονται πολύ αφράτες.

Τώρα που λύθηκε η απορία πως να φτιαξω κρεπες δες ακόμα ιδέες για κρεπες με συνταγες λαχταριστές. 

Συνταγες για κρεπες

Το άρθρο Πως να φτιαξω κρεπες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα