Μειγμα για κρεπες

19:12 7/9/2021 - Πηγή: Argiro
Το μειγμα για κρεπες είναι ίσως η πιο απλή συνταγή που όμως πρέπει να προσέξεις τις λεπτομέρειες.

Ποιος δεν αγαπάει μια λαχταριστή γλυκιά κρεπα με υλικα όπως σοκολάτα ή πραλίνα και μπισκότο; Αλλά και στις αλμυρές κρέπες ανάλογα την

γεμιση για κρεπες, όχι δεν άκουσα ποτέ από κανέναν. Το μειγμα για κρεπες μπορείς να ταιριάζει σε όλα τα γούστα καθώς μπορείς να το φτιάξεις και με γαλα αμυγδαλου. Φυσικά υπάρχει και η κρεπα χωρις αυγο.

Για να φτιάξουμε κρεπα τα υλικα που χρησιμοποιούμε στο μειγμα για κρεπες είναι γάλα, αυγά, αλεύρι, υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Τώρα, η γεμιση για κρεπες μπορεί να αποτελείται από λαχανικά, ζαμπόν, τυρί, κοτόπουλο και γενικά μπορεί να βάλει ότι υλικά αγαπάει ο καθένας.

Vegan κρεπες;

Βέβαια μπορούμε να κάνουμε και vegan κρεπες με γαλα αμυγδαλου αλλα και κρεπα χωρις αυγο.

Σε αυτή την περίπτωση να θυμάστε ότι θα αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα. Για τις κρεπες με γαλα αμυγδαλου και κρεπα χωρις αυγο οι κρέπες δεν παίρνουν πολύ χρώμα στο ψήσιμο. Και το μειγμα για κρεπες δεν γίνεται τραγανιστό στις άκρες.

Για κρεπα χωρις αυγο απλά θα παραλείψεις τελείως το αυγό. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάτι άλλο.

Οι κρεπες με γαλα αμυγδαλου αλλά και η κρεπα χωρις αυγο, βγαίνουν πάντα λίγο πιο μαλακές στην υφή. Aυτό τις κάνει ιδανικές για vegan γεύμα.
Δηλαδή με μια ωραία γεμιση για κρεπες με λαχανικά μπορείς να έχεις ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

Σε γενικές γραμμές για την κρεπα τα υλικα πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Είτε μετά φτιάξεις κλασική συνταγή για κρεπες είτε με γαλα αμυγδαλου η κρεπα χωρις αυγο, το μειγμα για κρεπες δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Αν ανακατεύεις πολύ ώρα το μείγμα στο τέλος βγαίνει ελαστική η κρέπα.

Όσο λιγότερο ανακατεύεις τα υλικά της κρέπας τόσο πιο αφράτο αποτέλεσμα θα έχεις.
Όταν φτιάξεις κρεπα τα υλικα πρέπει να μείνουν και να ξεκουραστούν το λιγότερο για 30’.
Αν έχεις χρόνο καλύτερα να αφήσεις το μείγμα και 1 ώρα να μείνει και να σταθεί. Μόνο έτσι οι κρέπες σου θα βγουν αέρινες και αφράτες.

Ένα τηγάνι με χοντρή βάση είναι ιδανικό για να διαχέεται ομοιόμορφα η θερμότητα στις κρέπες σου.

Μην βιαστείς να αναποδογυρίσεις την κρέπα στο τηγάνι. Πρέπει να στεγνώσει όλη η υγρή επιφάνεια της πάνω πλευράς και να αρχίσει από γυαλιστερή να γίνεται θαμπή.
Τότε είναι η σωστή στιγμή για να την γυρίσεις να ψηθεί σωστά κι από την άλλη πλευρά.

Και να θυμάσαι πάντα ότι η καλύτερη κρέπα γίνεται όταν το μειγμα για κρεπες είναι αρκετά ρευστό. Έτσι θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την καυτή επιφάνεια με ένα μόνο κούνημα του τηγανιού από την λαβή.

Άλλωστε αν είναι η πρώτη σου φορά που φτιάχνεις κρέπες θα πειραματιστείς με το ψήσιμο της κρέπας και θα μάθεις μόνο σου από την εμπειρία να ελέγχεις την ρευστότητα του μείγματος αλλά και τον χρόνο ψησίματος.

Μπείτε και δείτε την συνταγή μου για την καλύτερη ζύμη για κρέπα με σπιτική μερέντα και θα την λατρέψετε.

Η καλυτερη ζυμη για κρεπες με σπιτική μερέντα

Το άρθρο Μειγμα για κρεπες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μειγμα,meigma