Marilyn Monroe: Οι κρυφές πτυχές της ζωής μιας θρυλικής σταρ

11:55 2/3/2021 - Πηγή: Youfly

Marilyn Monroe. Εντυπωσιακή, γοητευτική, θηλυκή και άκρως σέξι, για την ακρίβεια το απόλυτο sex symbol, του 20ου αιώνα. Μάγευε άντρες και γυναίκες, με την αθώα, ανεπιτήδευτη και  μυστηριώδη ομορφιά της, ταλαντούχα, πρότυπο στυλ και φινέτσας, μια ζωή βελούδινη, γεμάτη φώτα, λάμψη και αίγλη. Ακολουθούν παρακάτω όλες οι λεπτομέρειες για τη ζωή της.

Η Marilyn Monroe, η μεγαλύτερη σταρ που πέρασε ποτέ από

τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά πλατό του αστραφτερού Hollywood και ίσως η πιο ποθητή γυναίκα στον κόσμο. Ένα Βαρύγδουπο όνομα, μια λαμπρή καριέρα, μια ανυπέρβλητη ομορφιά, μια αξιοζήλευτη ζωή και ένα άδικο και δυστυχισμένο τέλος.

Η Norma Jeane και η Marilyn Monroe

H Norma Jeane Mortenson ή κατά κόσμον Marilyn Monroe, από τα παιδικά της χρόνια βίωσε το ψυχρό πρόσωπο της απόρριψης, της μοναξιάς, της ορφάνιας και της σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης. Μεγάλωσε σε ιδρύματα και λίγο αργότερα δόθηκε σε διάφορα ανάδοχα σπίτια, καθώς η μητέρα της έπασχε απο ψυχολογικά προβλήματα. Στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών, παντρεύτηκε έναν τεχνίτη αεροσκαφών, ονόματι, James Doughert για να γλιτώσει από τα ξένα χέρια. Πέντε χρόνια αργότερα ο γάμος τους έληξε άδοξα. Ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο, όταν δούλευε ως εργάτρια όπλων. Άρχικά εργάστηκε ως μοντέλο-κομπάρσος και κοσμούσε με φωτογραφίες της, ημερολόγια.

Οι ρόλοι της σιγά-σιγά, άρχισαν να πληθαίνουν και η Norma Jeane , καθιερώθηκε και μεταμορφώθηκε από το κορίτσι της διπλανής πόρτας σε μια λαμπερή σταρ πρώτης εμβέλειας. Το «Gentlemen Prefer Blondes», «Seven Year Itch», «Some like it Hot», «Misfits», «The Prince and the Showgirl»  και το «How to Marry a Millionaire», είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες που την έχρισαν ως το απόλυτο ίνδαλμα των Χολιγουντιανών πλατό. Η ξανθιά κέρινη κούκλα, που κατασκευάστηκε από την βιομηχανία του εμπορικού Hollywood, δεν θύμιζε σε τίποτα με εκείνο το όμορφο και αθώο κορίτσι, που ως προίκα είχε αποσκευές γεμάτες όνειρα και ελπίδα.

Credits: dallasnews.com

Την θέση της είχε πάρει η Marilyn Monroe,, ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ, μια ντίβα, μια σαγηνευτική περσόνα, που έπρεπε απλώς να κάνει την δουλειά της, να πουλάει εξώφυλλα, να γεμίζει τα ταμεία των σινεμά και να στολίζει το κόκκινο χαλί του Hollywood. Πολλές οι  συνεργασίες και οι σχέσεις με μεγάλους σταρ της εποχής που έλιωναν για χάρη της, το κασέ της το  υψηλότερο που θα μπορούσε να έχει ηθοποιός, η φήμη της τεράστια, οι θαυμαστές της εκατομμύρια και η ζωή της Marilyn Monroe ήταν ονειρική.

Ο έρωτας της ζωής της Marilyn Monroe που της ράγισε την καρδιά

Όσο η, Marilyn Monroe, ήταν το απόλυτο θηλυκό, η Norma Jeane ζούσε μια βαθιά, θλιμμένη ζωή, ταραχώδης, γεμάτη αγωνία ταπεινώσεις και καυγάδες. Παντρεύτηκε άλλες δύο φορές, ο δεύτερος γάμος της ήταν με το διάσημο, Joe Di Maggie, διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ και ο τρίτος με τον μεγαλύτερο συγγραφέα που πέρασε από την ιστορία της Αμερικής, Arthur Miller. Ο Joe Di Maggie, ο οποίος ήταν ένας σύζυγος αυστηρός και ζηλιάρης, καθώς  οι συνεχείς καυγάδες τους έριξαν απότομα αυλαία στον πολυσυζητημένο γάμο τους.

Λέγεται ότι ο μεγάλος της έρωτας ήταν ο τρίτος της σύζυγος, Arthur Miller. «Θέλω τόσο πολύ να προστατεύσω τον Arthur, τον αγαπώ και είναι το μόνο άτομο, ανθρώπινο πλάσμα που έχω γνωρίσει ποτέ που θα μπορούσα να αγαπήσω όχι μόνο σαν άντρα που με σαγηνεύει πέραν από τα όρια των αισθήσεων μου, αλλά είναι το μόνο άτομο που εμπιστεύομαι όσο τον εαυτό μου γιατί όταν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου (σε κάποια πράγματα) το κάνω απόλυτα» γράφει η ίδια στα απομνημονεύματά της.

Εκείνος από την πλευρά του, δυστυχώς δεν έτρεφε τα ίδια αισθήματα, καθώς την κριτίκαρε συνεχώς, την μείωνε, διόρθωνε τις ατάκες της και την έκανε να νιώθει ένα τίποτα μπρόστά στη διανοητική του απεραντοσύνη. Στα γυρίσματα της  “The Prince and the Showgirl», έχοντας επίσης εισπράξει από τον συμπρωταγωνιστή της Laurence Olivier την απόλυτη περιφρόνησή του, ανακάλυψε το ημερολόγιο του Μidler, στο οποίο έγραφε ότι ντρεπόταν για εκείνη. Ο κόσμος της γκρεμίστηκε, αφού το ισχυρότερο φάρμακο για εκείνη ήταν να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να γίνει καλή σύζυγος και μητέρα που τόσο απελπιστικά αποζητούσε, μετά από αλλεπάλληλες αποβολές, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Το άδοξο τέλος μιας σταρ που ήθελε να ζήσει μια ανέμελη ζωή

«Τι αξία έχει να είσαι η Marilyn Monroe; Γιατί δεν μπορώ απλώς να είμαι μια κανονική γυναίκα; Μια γυναίκα που μπορεί να κάνει οικογένεια. Θα συμβιβαζόμουνα με ένα μόνο μωρό. Το δικό μου μωρό». Είχε αναφέρει στα απομνημονευματά της. Όταν το κεφάλαιο Miller, έκλεισε οριστικά, έγινε η σκιά του εαυτού της. Η Marilyn Monroe ήταν μια σταρ, που ήθελε να ξεφύγει από την ταμπέλα και την εικόνα της μεγάλης πρωταγωνίστριας και να ζήσει μια φυσιολογική και ανέμελη ζωή που ποτέ δεν είχε. Η άσχημη ψυχολογική  της κατάστασης και η κατανάλωση βαρβιτουρικών και ηρεμιστικών, την ώθησαν σε ένα πηγάδι εξάρτησης που την οδήγησε στο τέλος μια ζωής, όλο ψέμα, χλιδή και συγχρόνως χωρίς αγάπη και ουσία.

Bρέθηκε νεκρή και ολόγυμνη, στο σπίτι της στο Los Angeles από την οικονόμο του σπιτιού της, με ένα κουτί χάπια άδειο δίπλα της. Φήμες λένε ότι  είχε σχέση με τα δύο αδέρφια Κennedy και ότι δολοφονήθηκε από την CIA. Η υπόθεση έκλεισε ως αυτοκτονία, χωρίς ποτέ να αποδειχτεί για το τι ακριβώς συνέβη τότε. Εμείς θα θυμόμαστε την Marilyn Monroe, μέσα από τις ταινίες εποχής που μας άφησε ως παρακαταθήκη, ως μια από τις λαμπερότερες σταρ που πέρασαν στην ιστορία και ως ένα μοναχικό και ταλαιπωρημένο πλάσμα, που το μόνο που έψαχνε στη ζωή της, ήταν η αληθινή αγάπη.

Δείτε επίσης: 

Marilyn Monroe: Ένας μύθος με τα μάτια σπουδαίων ζωγράφωνΤα πιο εμβληματικά κόκκινα φορέματα στον κινηματογράφο

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Marilyn Monroe: Οι κρυφές πτυχές της ζωής μιας θρυλικής σταρ appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα