Απίστευτο: Έβρασε πέτρες για να πιστέψουν τα 8 πεινασμένα παιδιά της πως ετοιμάζει φαγητό (video)

Ένα περιστατικό από αυτά που λέμε πως ούτε στις ταινίες δεν γίνεται συνέβη στην Κένυα. Μια φτωχή γυναίκα, μητέρα 8 παιδιών, έβαλε πέτρες στην κατσαρόλα για να πιστέψουν τα μικρά της πως μαγειρεύει και να τους πάρει ο ύπνος, ενώ θα περίμεναν το φαγητό που… δεν υπήρχε.

Η Peninah Bahati Kitsao, από τη  Μομπάσα, όπως αναφέρει το BBC, έβγαζε το ψωμί της πλένοντας ρούχα, αλλά έμεινε… άνεργη λόγω κορωνοϊού. Έτσι, βρήκε αυτό το τρικ για να κάνει τα παιδιά της να… ξεχάσουν την πείνα τους και να κοιμηθούν.

Έχασε τον άνδρα της πέρυσι, όταν αυτος

σκοτώθηκε από μία συμμορία και μένει σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων χωρίς νερό και ρεύμα. Χάρη σε έναν γείτονά της, που άκουσε τα παιδιά να κλαίνε, το θέμα πήρε διαστάσεις και το δράμα της γειτόνισσάς του έφτασε στο Κενυάτικο κανάλι NTV.

Η γυναίκα έδωσε συνέντευξη και πολλοί πιο ευκατάστατοι συμπατριώτες της έσπευσαν να τη βοηθήσουν ανοίγοντάς της τραπεζικό λογαριασμό και καταθέτοντας χρήματα σε αυτόν.  «Δεν πίστευα ότι οι Κενυάτες μπορούν να είναι τόσο στοργικοί αφού έλαβα τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα που με ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν», δήλωσε η Peninah Bahati Kitsao, στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tuko.

Στη συνέντευξή της στο NTV και αναφερόμενη στο περιστατικό είπε πως δεν κατάφερε να εξαπατήσει τα παιδιά της: «Άρχισαν να μου λένε ότι ήξεραν ότι τους έλεγα ψέματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί δεν είχε τίποτα».

Σύμφωνα με το BBC, η ιστορία απελπισίας της Kitsao συνέπεσε με την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας της Κένυας έχει ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία δωρίστηκαν από την Παγκόσμια Τράπεζα για να ανταποκριθεί στην πανδημία, σε τσάι, σνακ και χρόνο στα κινητά τηλέφωνα του προσωπικού της. Αυτό προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Κένυας πως ξοδεύει τέτοια ποσά σε μία περίοδο που οι Κενυάτες συνεχίζουν να υποφέρουν.

Kisauni widow “cooked" stones for her children as a ruse to stop them crying. The mother of eight lost her income due to coronavirus containment measures and was no longer able to feed her children. #NewNormal @Warungu pic.twitter.com/JfPknEWnbM

NTV Kenya (@ntvkenya) April 30, 2020

Απίστευτο: Έβρασε πέτρες για να πιστέψουν τα 8 πεινασμένα παιδιά της πως ετοιμάζει φαγητό (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα