ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακυρώνει τη δική της προσφυγή κατά των συγγενών των θυμάτων της Marfin - «Χυδαιότητα και φαρισαϊσμός»

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με αφορμή την απόφαση Μαξίμου να παραιτηθεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

σε ανακοίνωσή με την οποία κάνει λόγο για «χυδαιότητα και φαρισαϊσμό» του πρωθυπουργού στον απόηχο της πρωτουβουλίας του υπέρ των συγγενών των θυμάτων της Marfin την Παρασκευή.

«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και που «ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, δηλαδή, η κυβέρνηση όλο αυτόν τον καιρό - και μέχρι σήμερα - «είχε επιδιώξει τη μη καταβολή των αποζημιώσεων». «Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο σχόλιό του.

«Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Με γραπτή του δήλωση ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό που δολοφονήθηκαν δέκα χρόνια πριν στο κτήριο της Marfin», σε  μία «συμβολική κίνηση ενότητας που αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία».

«Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που έχει γνωστοποιηθεί στους συγγενείς των θυμάτων το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που είχε ασκηθεί υπηρεσιακά, ώστε να καταβληθούν επιτέλους οι σχετικές αποζημιώσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση-απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Σε συνέχεια, λοιπόν, των παραπάνω, ο κ. Πέτσας χαρακτηρίζει «ανατριχιαστικό και θλιβερό» αυτοί που «δεν καταδίκασαν ποτέ ρητά τους δολοφόνους των εργαζομένων να επενδύουν ακόμη και σήμερα στο μίσος και τον διχασμό».

«Το 2020 δεν είναι 2010. Η κοινωνία προχωράει μπροστά, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει ίδιος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα