ΣτΕ: Ώρα απόφασης για 2,5 εκατ. συνταξιούχους και αναδρομικά 4 δισ. ευρώ

Αναδρομικά για όλους ή για όσους συνταξιούχους έχουν προσφύγει; Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Ώρα μηδέν για 2.5 εκατ.συνταξιούχους και τα αναδρομικά που πρόκειται να λάβουν συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ.

Σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας λαμβάνει τις τελικές του αποφάσεις με τους συνταξιούχους να αναμένουν με κομμένη την ανάσα την σχετική απόφαση.

Τα ποσά που θα λάβουν αναδρομικά κατανέμονται ως εξής:

ΔΕΚΟ - Τράπεζες: 2.880 – 10.448€

Δημόσιο: 2.670

– 7.358€

ΙΚΑ: 2.743 – 6.348€

ΟΑΕΕ: 1.490 – 3.450€

Ωστόσο, μέγα ερώτημα είναι αν θα λάβουν και οι 2,5 εκατ. συνταξιούχοι αναδρομικά ή μόνο οι 250.000 που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Παράλληλα, λόγω του ύψους του ποσού που αγγίζει τα 4 δισ. αυτά αναμένεται να δοθούν σε δόσεις ακόμη και σε βάθος χρόνου 72 μηνών.

Τα ποσά πάντως αφορούν την περίοδο από Ιούνιο 2015 - Μάιο 2016 και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας που μίλησε στο Μega «η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και θα τοποθετηθεί όταν ανακοινωθεί η απόφαση».

Κουτρουμάνης στο MEGA: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση του ΣΤΕ

Σχολιάζοντας το ζήτημα των αναδρομικών στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση θα αφορά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση που θα εκδώσει το ΣΤΕ. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν εφάπαξ τα ποσά των αναδρομικών, θα δοθούν σε δόσεις» σημείωσε.

Για το αν θα καταβληθούν χρήματα σε όλους τους συνταξιούχους ή μόνο σε όσους προσέφυγαν, ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «θα το λύσει πολιτικά το θέμα».

Keywords
Αναζητήσεις
αποφαση συμβουλιο επικρατειας για αναδρομικα ποτε ανακονονετε
Τυχαία Θέματα