Σύψας: Στην Ξάνθη έχουμε μια «πυρκαγιά» που δεν μπορούμε να σβήσουμε

«Το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη», ανέφερε ο Ν. Σύψας αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης (2/7). Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, από την άλλη, αναφορικά με

την είσοδο τουριστών στη χώρα. 

Ειδικότερα, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως «το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε», μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ.

«Όμως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία, και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του ΥΥΚΑ τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τα βόρεια σύνορά μας, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε Αλβανία και Βουλγαρία». 

Εξάλλου, «ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σύμφωνα με τον ίδιο.

Τέλος, σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι εντοπίζονται περισσότεροι, γιατί διενεργούνται πολύ περισσότερα τεστ συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι και το χειμώνα είχαμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν εντοπίσαμε». 

Πάνω από 160 κρούσματα στην Ξάνθη τον Ιούνιο

Αναφορικά με την ΠΕ Ξάνθης, στην οποία στάθηκε ο κ. Σύψας, αξίζει να αναφερθεί πως κατά την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid-19, στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν περισσότερα από 160 κρούσματα τον Ιούνιο.

Κατά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, μάλιστα, την Πέμπτη καταγράφηκαν 10 κρούσματα στην Ξάνθη - σχεδόν το 1/3 εξ όσων περιστατικών ανακοινώθηκαν για το 24ωρο - ενώ ακόμη 8 είχαν εντοπιστεί την Τετάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, οι αρχές αποφάσισαν την παράταση της καραντίνας σε τέσσερις Δήμους της περιοχής.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα