Ψηφιακή πλατφόρμα ρητορικής: Από τα Εκπαιδευτήρια N. Ζαγοριανάκου στο μεταπτυχιακό του Ε.Κ.Π.Α.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ρητορικής: «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου &Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α. δώρισαν τα Εκπαιδευτήρια N. Ζαγοριανάκου την ψηφιακή πλατφόρμα συνάντησης των χρηστών.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων μέσα από την πλατφόρμα των Εκπαιδευτηρίων Ν. Ζαγοριανάκου, η οποία δωρίστηκε στην συνέχεια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου &Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α.

Με κεντρικό σύνθημα «όταν η εκπαίδευση

γίνεται μεράκι!» κάτι που επετεύχθει στο έπακρο, στις 30/5 και στις 6/6, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε η 1η πιλοτική διαδικτυακή συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων.

Μάλιστα φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών, που επέβαλε η πανδημία, ο θεσμός των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης για Γυμνάσια «Ρήσεις &Αντι-Ρήσεις» φάνταζε ουτοπία. Ωστόσο, μαθητές από 14 σχολεία της Αττικής, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, κοίταξαν κατάματα την πρόκληση και απέδειξαν ότι η Ρητορική μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να γεφυρώσει τις αποστάσεις.

Με όπλα το ήθος, το πάθος και τον Λόγο δοκιμάστηκαν στα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και των Διττών Λόγων.

Αυτό το εγχείρημα θα ήταν αδύνατο χωρίς τον σχεδιασμό από μέρους των Εκπαιδευτηρίων Ν. Ζαγοριανάκου, που δημιούργησαν την πλατφόρμα, ως σημείο ψηφιακής συνάντησης χρηστών, η οποία επέτρεψε την ζωντανή αλληλεπίδραση των μικρών ρητόρων. Μετά το πέρας της διοργάνωσης η εν λόγω πλατφόρμα δωρίστηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ρητορικής: «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου &Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α.

Μέσα σε ένα ευχάριστο, αισιόδοξο και ευφάνταστο κλίμα, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σχολική χρονιά, με την ελπίδα ότι όλοι θα βρεθούν από κοντά με φυσική παρουσία πάλι στα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα