Πάσχα 2020: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκλησίες

Από αύριο Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα οι εκκλησίες μπαίνουν στο μικορσκόπιο της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπεί σχέδιο εισόδου στους ναούς. Οι εντολές στους αστυνομικούς και οι περιπολίες. 

Οι εκκλησίες μπαίνουν πια σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής και της κορύφωσης του Πάσχα. Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την τήρηση των μέτρων ενώ

γύρω από τις εκκλησίες περιπολούν οχήματα με αναμμένους φάρους προκειμένου να δηλώνουν την παρουσία τους σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Open και ΣΚΑΙ oι εντολές προς τους αστυνομικούς είναι πώς αν εντοπιστεί στις εκκλησίες κάποιος πιστός να του εξηγήσουν ευγενικά προς πρέπει να απομακρυνθεί ενώ αν διαπιστώσουν κάποιο οργανωμένο σχέδιο τότε θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 πέριξ των Ιερών Ναών θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά για να καταγράφουν τυχόν κινητικότητα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η έρευνα για εκείνους που επιμένουν να καλούν σε συγκεντρώσεις στους ναούς και υπήρχε και μία σύλληψη στη Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι δύο νέα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ανακοίνωσε τη Μ.Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα το πρόστιμο για άσκοπη και αδικαιολόγητη μετακίνηση διπλασιάζεται και διαμορφώνεται σε 300 ευρώ για όλη την επικράτεια. 

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επίσης, ο κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πώς τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο τις ημέρες του Πάσχα με τις εκκλησίας και τα κοιμητήρια να παραμένουν κλειστά. «Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της προσπάθειας είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα