Βήμα βήμα η αίτηση για το επίδομα 800 ευρώ στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Οδηγίες για το επίδομα των 800 ευρώ και την χρήση της πλατφόρμας myBusinessSupport, εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε για το επίδομα των 800 ευρώ οδηγίες, ώστε οι πολίτες να κάνουν να απαραίτητα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα myBusinessSupport. Η αίτηση λοιπόν,

πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των δικαιούχων και της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι ο αιτών δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020. Έτσι, η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Για να υποβληθεί αίτηση, πρέπει να επιλέξετε:

Το αντίστοιχο τετραγωνίδιο της υπεύθυνης δήλωσης.Το αντίστοιχο τετραγωνίδιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.Το πεδίο «Υποβολή αίτησης».

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που επιθυμείτε την ανάκληση της αίτησης μπορείτε να μεταβείτε στην αρχική σελίδα. Αφού εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή, να αναιρέσετε την επιλογή «Αιτούμαι τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού» επιλέγοντας
το σχετικό τετραγωνίδιο. Στην περίπτωση που εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή εμφανίζεται το μήνυμα: «Στις […] ανακαλέσατε την αίτηση χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού».

Μάλιστα, η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 24.4.2020.

Λειτουργικότητα Εφαρμογής

Η σελίδα της εφαρμογής στο διαδυκτιακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. είναι η παρακάτω. Για την είσοδο ο ενδιαφερόμενος επιλέγει «Αποζημίωση ειδικού σκοπού (800 ευρώ)»

Με την επιτυχή είσοδο στην εφαρμογή κατευθύνεστε στην επόμενη οθόνη:

Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται:

Στον Πίνακα με τίτλο Στοιχεία Μητρώου προσυμπληρωμένα τα στοιχεία μητρώου της επιχείρησης, όπως αυτά τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.Οι προυποθέσεις καταβολής της αποζημίωσης.Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υποβάλει ο δικαιούχος επιλέγοντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι πληρώ όλες τις προυποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020 για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού».Το πεδίο «Αιτούμαι τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού», το οποίο επιλέγεται κλικάροντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο.Το πεδίο «Υποβολή αίτησης» το οποίο επιλέγεται για να ολοκληρωθεί η αίτηση.Το πεδίο «Ιστορικότητα» στο οποίο εμφανίζεται το ιστορικό της αίτησης.Στα αριστερά της οθόνης κάθετο μενού με τίτλο IBAN στο Taxisnet.

Σε περίπτωση επιτυχούς καταχώρησης της αίτησης εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα

Τέλος, η αποσύνδεση του χρήστη γίνεται από την παρακάτω οθόνη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βήμα, 800, ΑΑΔΕ,vima, 800, aade