Επίδομα 800 ευρώ: Μπαίνουν ηθοποιοί και τραγουδιστές - Οι νέες κατηγορίες

Στο επίδομα των 800 ευρώ ανακοινώθηκαν καινούργιες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ προστίθενται οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές.

Στο επίδομα των 800 ευρώ προστίθενται οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές, ενώ ανακοινώθηκαν νέες κατηγορίες εργαζομένων. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη, οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, θα προστεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, έκανε την ανακοίνωση μιλώντας

σε ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για το σύνολο των έκτακτων νομοθετικών μέτρων του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι νέες κατηγορίες των εργαζομένων:

ΛατόμοιΑσβεστοποιοίΔασεργάτεςΡητινοσυλλέκτεςΚαπνεργάτεςΑγγειοπλάστεςΚεραμοποιοίΠλινθοποιοίΜισθωτοί επισκευαστικών ζωνώνΜουσικοί και τραγουδιστές, μέλη των οικείων σωματείωνΗθοποιοίΥποδηματεργάτεςΧειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφουΕλεγκτές και ταμίες κινηματογράφου-θεάτρουΤεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασηςΤαξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφουΧειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτωνΜισθωτοί τουριστικού επισιτιστικού κλάδου (επισιτιστικά επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, δηλαδή σεφ, μάγειρες, γκαρσόνια, κλπ)Χορευτές μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείωνΤεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείωνΕιδική κατηγορία ανοίγει για τους οικοδόμους οι οποίοι έλαβαν το δωρόσημο Πάσχα 2020 από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)Φορτοεκφορτωτές που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Β του υπουργείου Εργασίας, καθώς και στο μητρώο Α, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ και φέρουν το ειδικό βιβλιάριο του Η και Ι κεφαλαίουΞεναγοί υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον e-ΕΦΚΑ και, μάλιστα, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου τηρείται το μητρώο τουςΑποκλειστικές νοσοκόμες που είναι συνδεδεμένες με το ειδικό μητρώο το οποίο τηρεί το υπουργείο ΥγείαςΔικαιούχοι τακτικής ανεργίας που έληξε στις 31.12.2019Εργαζόμενοι σε αυτοχρηματοδοτούμενα ΝΠΙΔΕργαζόμενοι που διασταυρώνονται από το υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Ουρανούπολης Αγίου ΌρουςΕργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία στη ΔΕΘ Helexpo ΑΕΤαξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής.

Παρόλα αυτά, υπάρχει προϋπόθεση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Έτσι πρέπει να μην έχουν λάβει επίδομα τακτικής ανεργίας κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020.

«Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο των ειδικών κατηγοριών μισθωτών εργαζομένων, που παρουσιάζουν την ιδιορρυθμία ή να έχουν πολλούς εργοδότες ή να είναι εργοδότες του εαυτού τους, με ειδική διασταύρωση από τα αντίστοιχα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και του e-ΕΦΚΑ και με τη βασική προϋπόθεση να μην έχουν λάβει το επίδομα τακτικής ανεργίας, εντάσσονται στα 800 ευρώ από την άλλη εβδομάδα. Και γι' αυτούς η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα» διευκρίνισε στη συνέχεια, η κ. Στρατινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίδομα 800, Μπαίνουν,epidoma 800, bainoun