Παπαευαγγέλου: Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα - Αναμένουμε τοπικές εξάρσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες μέρες, έκρουσε η κ. Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Έκκληση να μην εφησυχάζουμε λόγω της βελτίωσης ορισμένων επιδημιολογικών δεικτών, διότι ακόμη δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των εορτών του Πάσχα, απηύθυνε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αναμένουμε τοπικές επιδημιολογικές εξάρσεις, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Δείτε

ΕΔΩ τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά. Τι ανοίγει και πότε 

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι κάτω από 20.000, ωστόσο, παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία εμφανίζει μείωση, με τον μέσο όρο του 7ημέρου να είναι στις 391 νέες εισαγωγές την ημέρα και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών στην επικράτεια να ανέρχεται στις 4.900 ασθενείς.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς covid εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό κάλυψης, 82% στην επικράτεια. Οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις νέες διασωληνώσεις και «ελπίζουμε στην αποκλιμάκωση της πίεσης του ΕΣΥ», υπογράμμισε.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20-60 ετών και το 1/4 των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ηλικίας 35-55 ετών με την συντριπτική πλειοψηφία ανεβολίαστοι, συμπλήρωσε. 

«Η σταδιακή αποκλιμάκωση επέτρεψε το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων. Παρόλα αυτά, είμαστε ανήσυχοι, γιατί βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και δεν μπορούμε να δώσουμε μηνύματα χαλάρωσης. Βλέπουμε τοπικές επιδημιολογικές εξάρσεις», επεσήμανε. 

«Έχουμε έναν αγώνα δρόμου: να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη νέων μεταλλάξεων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου», προσέθεσε και σημείωσε:

«Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μειώνεται, αλλά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα χρειαστεί όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια έξαρση της πανδημίας». 

Τέλος, αναφερόμενη στον εμβολιασμό είπε ότι προσφέρει ελευθερία και αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για τον έλεγχο της πανδημίας.

 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΣΧΑΒΑΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα