Κρούσματα σήμερα 7/5: Στα ύψη θάνατοι και διασωληνωμένοι στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Γύρω στις 18.00 αναμένεται η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή, όπως κάθε απόγευμα.

Παραμένει η αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή (7/5), με τους ειδικούς να εστιάζουν, κύρια, στα «σκληρά στοιχεία»

των επιδημιολογικών εκθέσεων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 7/5

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα, όλες οι περιοχές. 

Τα τελευταία 24ωρα, άλλωστε, οι μολύνσεις εμφανίζουν καθοδικές τάσεις, αν και το Rt παραμένει σταθερά κοντά στη μονάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις (0,96 προχθες). Την Πέμπτη, πάντως, και οι μολύνσεις επανήλθαν σε υψηλό, φτάνοντας τις 3.421.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες αναμένουν να παρέλθει ένα διάστημα 10, περίπου, ημερών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν, και κατά πόσο, το Πάσχα ή το άνοιγμα της εστίασης συνέβαλαν στην παραπέρα διασπορά του ιού. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση των επόμενων βημάτων στο πλαίσιο της χαλάρωσης του lockdown (διαβάστε εδώ και εδώ).

Ανεξάρτητα, δε, από την πορεία των κρουσμάτων το προσεχές διάστημα, οι ημερήσιοι θάνατοι, όπως και οι διασωληνώσεις, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 83 ακόμη θύματα της Covid το περασμένο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 754. Οι ασθενείς στις ΜΕΘ εμφανίζονται να μειώνονται, ωστόσο, ο αριθμός τους εξακολουθεί να μεταφράζεται ως σημαντική πίεση του ΕΣΥ, ενώ «δείχνει» πως και οι θάνατοι δε θα αποκλιμακωθούν σύντομα.

ΚΡΟΣΥΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΕΟΔΥΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα