Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι αναμένεται τα επόμενα 24ωρα

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Νέα μέτρα εξετάσει ώστε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Καταρχάς, εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας

το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε παράλληλα ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας που ανέφερε ο κ. Πέτσας σημειώνει ότι Εξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας, είναι το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms το οποίο μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι. Η συγκεκριμένη σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms.

Οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.Νέες αλλαγές στο SMS

Ταυτόχρονα, αναμένεται αν θα υπάρξουν νέες αλλαγές στις μετακινήσεις και στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και για το νέο ρόλο που θα αναλάβει το 13033.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας επιβεβαίωσε ρεπορτάζ της Καθημερινής, ότι εξετάζονται σημαντικές αλλαγές.

Έτσι το 13033 θα αλλάξει, όσως μέσα στις επόμενες μέρες, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Η βασική αλλαγή στο 13033 είναι ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος χρόνος. Δηλαδή θα στέλνει ο πολίτης το SMS το 13033 για ν πάει στο super market. Θα πρέπει όμως να επιστρέψει σε συγκεκριμένο χρονικό όριο στο σπίτι.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις άλλες μετακινήσεις, εφόσον τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει πιο αυστηρό το πλαίσιο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
24ωρα,24ora