Έλληνας γιατρός στις ΗΠΑ: Ζούμε σαν σε ταινία βιολογικού πολέμου

Έλληνας χειρουργός στις ΗΠΑ περιγράφει πως η πανδημία του κορονοϊού στην χώρα, μοιάζει με ταινία.

Συγκλονιστικά ήταν όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης Δρ. Πάνος Μανώλας, για τις συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η πανδημία του κορονοϊού στην χώρα, μοιάζει με ταινία βιολογικού

πολέμου. «Για να καταλάβετε τι επικρατεί αποφασίστηκε να μετατραπεί το γήπεδο τένις όπου διεξάγεται το US Open, σε νοσοκομείο με 1400 κλίνες» είπε.

Μάλιστα, ανέφερε πως το 90% των νοσοκομείων της Νέας Υόρκης είναι γεμάτα από ασθενείς, ενώ το υγειονομικό σύστημα της περιοχής χρειάζεται επειγόντως 12.000 γιατρούς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην τωρινή κατάσταση. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό όπως μάσκες και τεχνητούς αναπνευστήρες, με αποτέλεσμα να έχει πιθανότητες επιβίωσης μόνο το 20%, όσων έχουν διασωληνωθεί.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να δώσει ως επίδομα 1200 δολάρια στον κόσμο. Σύμφωνα με τον γιατρό, στους κατοίκους της Νέας Υόρκης δεν φτάνει ούτε για μια εβδομάδα εξαιτίας των ακριβού κόστους ζωής που υπάρχει στην πόλη και των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων. Επιπλέον, τόνισε ότι το 40% έχει οριακά χρήματα για ένα μήνα και υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν καινούργια προβλήματα στην περιοχή πέραν από τον κορονοϊό, όπως η σίτηση των ανθρώπων και η διαμονή τους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα