Κορονοϊός: 499 νεκροί σε ένα 24ωρο στη Γαλλία

Τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γαλλία αυξάνονται ραγδαία ραγδαία, ενώ εκατοντάδες ασθενείς κατέληξαν για ακόμη μία μέρα.

Άλλοι 499 άνθρωποι πέθαναν στη Γαλλία την Τρίτη από τον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις 3.523, αύξηση δηλαδή κατά 17% μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Η σημερινή ημέρα ήταν μάλιστα η τρίτη κατά σειρά που ο αριθμός των

θανάτων αυξάνεται στη Γαλλία και ενώ η χώρα διανύει την τρίτη εβδομάδα σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 52.128. Η μεγάλη αυτή αύξηση κρουσμάτων (+17%) αποδίδεται πάντως εν μέρει και στην αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων στους πολίτες.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 5.565 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη (αύξηση 9% από χθες).  Σύμφωνα με τον κ. Σαλμόν, το 60% των νοσηλευομένων είναι ηλικίας 60 έως 80 ετών, ενώ οι ηλικίες κάτω των 60 ετών αποτελούν το 34% όλων των νοσηλευομένων.

Τέλος, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει αυξηθεί από 5.000 στις 10.000, με στόχο να φτάσει τις 14.500.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα