Μόσιαλος: Θα «χορεύουμε» με τον κορονοϊό για τους επόμενους μήνες - Τι είπε για τα σχολεία

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα του κορονοϊού και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε στον «ΣΚΑΪ» για τα μέτρα του κορονοϊού και τι πρέπει να γίνει. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του London School of Economics, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας στη χώρα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη

μέτρων.

Επίσης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και τόνισε πως θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν στις αρχές Μαΐου στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως, θα ληφθεί υπόψη η πορεία του ιού και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμα τους. Παραδείγματος χάριν, στην Δανία, οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχτεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στην ύπαιθρο, ενώ τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Μίλησε, παράλληλα, για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων και υπογράμμισε πως η στρατηγική θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρόβλημα που εμφανίζουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, ότι δηλαδή λόγω ηλικίας έχουν αδύναμο οργανισμό, όποτε είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό.

Παράλληλα, είπε ότι αν ο ιός δεν γίνει εποχική νόσος, θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, ακόμα και το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, είπε χαρακτηριστικά πως όσοι εργαζόμενοι δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι, εφόσων υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες από τις αντίστοιχες εταιρείες.

Ακόμη, επανέφερε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικής παραγωγή. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος όπως είπε, προετοιμάζει εφτά εργοστάσια παραγωγής για να μπορεί να υπάρξει μαζική παραγωγή, αν δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα