Συναγερμός στην Ασία! Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορωνοϊοί

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η διεθνής επιστημονική κοινότητα διαρκούσης της επέκτασης της πανδημίας του Covid-19. Γεγονός που αποτυπώθηκε και στην ανακάλυψη άλλων έξι νέων κορωνοϊών από ερευνητές του Global Health Program του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν. Ιοί οι οποίοι εντοπίστηκαν σε νυχτερίδες στη Μιανμάρ, αν και, όπως επισημαίνεται, δεν θεωρείται πως απειλούν τον άνθρωπο.

Όμως, πρόκειται για μια

ανακάλυψη ιδιαίτερης σημασίας, ειδικά στη φάση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, καθώς σκοπός πλέον είναι να εμποδιστεί ο ιός να μεταπηδήσει στους ανθρώπους, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας Μαρκ Βαλιτούτο, πρώην κτηνίατρος άγριας ζωής στο Global Health Program.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έξι νέοι κορωνοϊοί που εντοπίστηκαν σε τρία διαφορετικά είδη νυχτερίδων στη Μιανμάρ ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τον SARS-CoV-2, αλλά δεν συνδέονται στενά από γενετική άποψη με την τρέχουσα πανδημία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τέλος, την ίδια στιγμή άλλοι ερευνητές στην Ινδία εντόπισαν παθογόνους κορωνοϊούς σε δύο είδη νυχτερίδων, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτοί μπορούν να μεταδοθούν σε ανθρώπους.

Συναγερμός στην Ασία! Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορωνοϊοί via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα