Bella ciao από τους μιναρέδες στη Σμύρνη εν μέσω Ραμαζανιού

Στη Τουρκία και συγκεκριμένα στη Σμύρνη οι μιναρέδες έπαιζαν το γνωστό τραγούδι Bella ciao, στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Στη Σμύρνη της Τουρκίας ακούστηκε από τους μιναρέδες το τραγούδι Bella ciao, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, αντί κάποιας προσευχής όπως συνηθίζεται. Παρόλα αυτά, δεν έχει βρεθεί ο υπαίτιος για την μικρή διακοπή που σημειώθηκε στο θρησκευτικό πρόγραμμα.

Μάλιστα,

οι αρχές της Τουρκίας κάνουν λόγο για προβοκάτσια και ότι κάποιος μπορεί να χακάρε το κεντρικό σύστημα μετάδοσης των θρησκευτικών μηνυμάτων.

Επιπλέον, οι αρχές της γείτονα χώρας από την Πέμπτη το πρωί ξεκίνησαν τις αντίστοιχες έρευνες για να εντοπίζουν το δράστη.

Ακόμη, η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Twitter. Παράλληλα, τόνισε πως ξεκίνησε εσωτερική έρευνα και κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία. Εξάλλου, το Bella Ciao μεταδόθηκε, γιατί «άγνωστοι σαμπόταραν και εισήλθαν παρανόμως στο σύστημα του καλέσματος για προσευχή», σημειώνει μέχρι στιγμής η Ντιγιανέτ.

Ταυτόχρονα, έρευνες για το περιστατικό διεξάγει και η εισαγγελία της Σμύρνης, αλλά και σε βάρος χρηστών των social media ως υπόπτων για «δυσφήμηση θρησκευτικών αξιών» γιατί χειροκρότησαν το αντάρτικο ιταλικό τραγούδι, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αντιδράσεις από κόμματα

Παρόλα αυτά, αντιδράσεις υπήρξαν και από τα κόμματα της Τουρκίας, πέρα από τις επίσημες αρχές.

Ο Ομέρ Τσελίκ που είναι ο εκπρόσωπος του AKP, δηλαδή του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, «καταδίκασε έντονα» αυτή την πειρατεία υπογραμμίζοντας στο Twitter πως «οι δράστες αυτής της απεχθούς πράξης θα βρεθούν».

Ακόμη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν την πειρατεία και την χαρακτήρισαν «σκάνδαλο» αλλά και «ποταπή επίθεση εναντίον των τζαμιών».

Σημειώνεται πως το επεισόδιο έγινε στη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, την στιγμή που τα τζαμιά ήταν κλειστά επί δύο μήνες για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα