Αυτές είναι οι πρώτες 19 χώρες που θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα

Σε δύο φάσεις θα «ανοίξει» ο τουρισμός στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Η πρώτη αφορά τον εγχώριο τουρισμό και η αρχή θα γίνει στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής. Λίγες μέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις, ενώ στις 15 Ιουνίου, τα εποχικά ξενοδοχεία

για τους τουρίστες του εξωτερικού.

Αρχικά λοιπόν η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες από χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία αναφορικά με τον τουρισμό όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία και οι χώρες της Βαλτικής. Από το υπουργείο Τουρισμού τονίζεται πως τα κριτήρια που θα αξιολογούνται θα είναι η οδική πρόσβαση, η μεσαία απόσταση αεροπορικώς και οι ομογενειακές κοινότητες.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Στη δεύτερη φάση που θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου, θα έρχονται τουρίστες και από άλλες χώρες, εκτός αυτών που έχουν αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοχάρης, τόνισε πως οι τουρίστες, οι οποίοι θα προέρχονται από «ασφαλείς» χώρες, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ.

(Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ)

Keywords
Τυχαία Θέματα