Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Ανοιχτές εκκλησίες μόνο για ατομική λατρεία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Τι του ζήτησε για τις εκκλησίες και τα μυστήρια με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. 

Με την κυβέρνηση να συνεχίζει να παίρνει έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού, κλείνοντας ακόμη τα σύνορα και απαγορεύοντας μέχρι και να δένουν τα κρουαζιερόπλοια και τα ημερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια, ζητά από την εκκλησία να παραμείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική λατρεία.

Την ώρα που η πλειοψηφία των ελλήνων φαίνεται πως συμμορφώνεται

με τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και μένουν στο σπίτι τους η κυβέρνηση χαϊδεύει την εκκλησία ζητώντας ο πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία να μείνουν ανοιχτοί οι Ιεροί Ναοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Αν και το θέμα θα εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Δευτέρας, η κατακραυγή είναι μεγάλη καθώς και σήμερα Κυριακή υπήρξαν ουρές για την Θεία Κοινωνία με γεμάτες εκκλησίες.

Για παράδειγμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί ήταν όσοι πήγαν στην εκκλησία, όπως φαίνεται από τις εικόνες της ΕΡΤ.

Επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Λάρισας, ο κόσμος σχημάτισε «ουρά» για να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία.

Χαρίτσης: Δεν χωρούν ημίμετρα

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε νωρίτερα ότι «δεν χωρούν ημίμετρα», και καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία στο σύνολο της, με αφορμή τη σημερινή παρουσία χιλιάδων πιστών στη λειτουργία και τη θεία κοινωνία.

«Δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν. Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης», αναφέρει ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επαναλαμβάνουμε», υπογραμμίζει, ότι «δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα