Μέρκελ: Η Ρωσία προσπαθεί να υποκλέψει αρχεία μου

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως έχει «σκληρά αποδεικτικά στοιχεία» για την Ρωσία που προσπαθεί να υποκλέψει τα αρχεία της.

Η Άνγκελα Μέρκελ κατηγορεί την Ρωσία για προσπάθειες υποκλοπής αρχείων της και τονίζει πως έχει «σκληρά αποδεικτικά στοιχεία», για τους

ισχυρισμούς αυτούς. Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο πως «μπορώ να πω ειλικρινά ότι με πονάει. Κάθε μέρα προσπαθώ να οικοδομήσω μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία και από την άλλη πλευρά υπάρχουν τόσο σκληρές ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις το κάνουν αυτό».

Επιπλέον, το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι η πτέρυγα στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας GRU, υπέκλεψε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το εκλογικό γραφείο της Μέρκελ, στο πλαίσιο μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο του Bundestag, το 2015.

Έτσι, η καγκελάριος δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν εντοπίσει έναν συγκεκριμένο ύποπτο. «Δυστυχώς, το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι αυτό δεν είναι νέο», είπε, σημειώνοντας ότι «ο αποπροσανατολισμός στον κυβερνοχώρο, η παραμόρφωση των γεγονότων» ήταν όλα μέρος της «στρατηγικής της Ρωσίας», αναφέρει η Daily Mail.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσω να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, διότι πιστεύω ότι υπάρχει κάθε λόγος να συνεχίσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες, αλλά αυτό το γεγονός δεν το κάνει εύκολο».

Παρόλα αυτά, η Μόσχα έχει αρνηθεί προηγούμενους ισχυρισμούς για πειρατεία στο εξωτερικό.

Η υπηρεσία πληροφοριών όμως της Γερμανίας, έχει επανειλημμένως ζητήσει από Ρώσους χάκερ να μην κατασκοπεύσουν νομοθέτες ή κορυφαίους πολιτικούς.

Ακόμη, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε και προσκόμισε παρόμοια ανησυχία στο Λευκό Οίκο το 2013. Έτσι, έστειλε μια ομάδα αξιωματικών στην Ουάσινγκτον και είπε πως «οι κατηγορίες είναι σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα