Λάρισα: Περισσότερα από 600 τεστ για κορονοϊό στη Νέα Σμύρνη

Σε συναγερμό οι αρχές στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Ενήμεροι ο ΕΟΔΥ, η ΓΓΠΠ, οι ΟΤΑ αλλά και ο εισαγγελέας. Πιθανή η νέα καραντίνα.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης

η πρώτη φάση της μαζικής δειγματοληψίας εντός του οικισμού Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, μετά και από τις χθεσινές ανακοινώσεις για εντοπισμό 10 κρουσμάτων κορονοϊού, με τα επτά να αφορούν σε μία οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, ελήφθησαν περισσότερα από 600 δείγματα, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Κιατά το ίδιο Μέσο, αύριο, Πέμπτη, θα συνεχιστούν τα τεστ από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ σε όσους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής δεν εντοπίστηκαν σήμερα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που φέρει την ονομασία «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» εξελίσσεται από νωρίς το πρωί με εντολή του κ. Χαρδαλιά -που δόθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη- και περιλαμβάνει «σαρωτικούς ελέγχους» μετέδωσε σχετικά το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα, εξ ου και η σχετική ονομασία) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που προκάλεσαν τον συναγερμό, όπως ανακοίνωσε χτες ο κ. Χαρδαλιάς, στον οικισμό εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά σε μία μόνο οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα