Ανοίγουν εστιατόρια - ταβέρνες. Τι θα γίνει με την μείωση του ΦΠΑ

Ως μέτρο ανακούφισης και επούλωσης των πληγών που άφησε ο κορονοϊός στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα καφέ, βλέπει η κυβέρνηση την μείωση του ΦΠΑ στο 11%.

Μετά και την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, ο κ. Σταϊκούρας επανήλθε στην μείωση του ΦΠΑ σε εστιατόρια,

ταβέρνες, μπαρ και καφε.

Ειδικότερα και όπως σημείωσε την Τετάρτη ο υπουργός, η μείωση του ΦΠΑ στο 11% από 13% είναι μεταξύ αυτών που συζητούνται, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Οι αποφάσεις, ωστόσο, θα ληφθούν εντός του μήνα και θα είναι μέτρα ανακούφισης και επούλωσης των πληγών όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού και η υγειονομική κρίση.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε την είδηση ότι ανοίγουν οριστικά την 1η Ιουνίου τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και οι καφετέριες.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υφυπουργός, τόνισε, ότι τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου. «Είναι λογικό, να περιμένουμε να γίνει το βήμα σωστά, ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα