Κορονοϊός: Τεστ σχεδόν σε όλους τους τουρίστες στον Προμαχώνα

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προμαχώνα προσπαθούν να ελέγξουν στον μέγιστο βαθμό τη μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού.

Στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους τους τουρίστες - επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης που εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με

το ΑΠΕ ΜΠΕ. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές επιχειρούν να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, τα οποία επικαλείται το Πρακτορείο, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Εν τω μεταξύ, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Σημειώνεται, τέλος, πως η επικείμενη αυτή αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις τόσο στο διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιείται.

3.589 κρούσματα και 193 θάνατοι

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 27 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 είναι εισαγόμενα.

Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ακολούθησε η ενημέρωση για τη γεωγραφική κατανομή των 27 νέων κρουσμάτων κορονοϊού:

«Σήμερα, 07/07/2020 δηλώθηκαν είκοσι επτά (27) επιπλέον κρούσματα. Αναλυτικότερα:

δεκατέσσερα (14) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο)τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικήςένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσηςένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας».

Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα