Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πότε προβλέπεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Απαντήσεις σε καίρια ζητήματα για τον κορονοϊό από τον καθηγητή Παθολογίας, Χαράλαμπο Γώγο. Τι είπε για την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Για την πιθανή ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και διευθυντής Παθολογικής του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν «έναν ιό που η συμπεριφορά του εξετάζεται ακόμα, επομένως υπάρχει αισιοδοξία αλλά και επιφυλακτικότητα για την επόμενη ημέρα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γώγος , ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον Τ/Σ Star, «τα σημερινά νέα ήταν καλά σήμερα», καθώς «υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των μέτρων».

«Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα, είναι απρόβλεπτος ο ιός», πρόσθεσε. Πάντως, ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι «τον Μάιο θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» και σημείωσε πως μετά τις 15 του μήνα, είναι πιθανό να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.

Αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ που θα ακολουθήσουν, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «η νόσος σταθεροποιείται και σιγά σιγά θα μπούμε σε ύφεση όποτε πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται με την ανοσία στην κοινότητα». «Εκεί θα χρειαστούν τα τεστ της επόμενης γενιάς, δηλαδή αυτά που αφορούν τα αντισώματα, αφού πρώτα ελέγξουμε την αξιοπιστία τους. Αυτό προβλέπεται να γίνει μετά τις αρχές του Μάη», συμπλήρωσε.

Τα ανοσολογικά τεστ, που θα γίνουν δειγματοληπτικά στην κοινότητα, θα βοηθήσουν, τότε, ώστε να έχουν εικόνα οι ειδικοί για το πόσοι πολίτες θα έχουν ανοσία, και τι είδους, δεδομένα που θα τους καθοδηγήσουν και στον σχεδιασμό της «επόμενης ημέρας», επεσήμανε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 20 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1755, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 79, καθώς 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν.

Ο ίδιος σύστησε κουράγιο σε όλους μας στην αποψινή ενημέρωσή του, όταν ρωτήθηκε για το πότε μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα και επισήμανε ότι «έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης. Είναι σαφες ότι υπάρχει ένα φρένο, μια βραδεία αύξηση, περιμένουμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν». Όπως τόνισε, «είμαστε χαρούμενοι από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από τέτοια μέτρα και ότι αυτό θα γίνει σταδιακά», τονίζοντας ότι τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για τη χώρα μας «δεν θέλουμε να ανατραπούν τις επόμενες εβδομάδες», για αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον αυτοπεριορισμό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα