Κορονοϊός: Διαμαρτυρία μεταναστών στη Μαλακάσα - Ζητούν τεστ για όλους

Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Μαλακάσα λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού. Διαμαρτυρία των φιλοξενούμενων για περισσότερα τεστ. Έχουν ελεγχθεί μόλις 100 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία σχετική ενημέρωση.

Μετά την Ριτσώνα, η παλιά δομή της Μαλακάσας είναι το δεύτερο προσφυγικό κέντρο που μπαίνει σε καραντίνα με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, οι φιλοξενούμενοι της δομής αυτής διαμαρτύρηθηκαν σήμερα, ζητώντας να υποβληθούν σε τεστ

για τον Covid-19. «Θέλουμε τεστ για τον κορονοϊό για όλους μας», αναφέρει στα αγγλικά ένα από τα χάρτινα «πανό» που κρατάει ένας εκ των συγκεντρωμένων στην κλειστή πύλη του κέντρου, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε τον υγειονομικό αποκλεισμό του κέντρου για 14 ημέρες, αφού ένας 53χρονος Αγφανός βρέθηκε θετικός στον ιό.

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζει την ιχνηλάτηση με στόχο τον εντοπισμό άλλων κρουσμάτων εντός της δομής φιλοξενίας, ενώ ειδικά συνεργεία απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους.

Οι υγιείς μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν σε χώρο πλήρως απομονωμένο, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, ενώ η αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Ανησυχία του ΔΟΜ

«Ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες», δήλωσε ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή το πρώτο κρούσμα του Covid-19 σε προσφυγικό κέντρο στη χώρα μας, στη Ριτσώνα.

Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα ότι «είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, στην πρόληψη, στους ελέγχους και στη θεραπεία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα και τα νησιά».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα