Κύπρος: 19 νέα κρούσματα κορονοϊού- Ανάμεσα τους ένα βρέφος

Στην Κύπρο υπάρχουν 19 καινούργια κρούσματα κορονοϊού και αναμέσα τους είναι ένα βρέφος.

Στην Κύπρο 19 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα βρέφος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 465 και εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 11,664 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας

και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Επιπλέον, ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε ποιούς αφορούν συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα. Πρόκειται λοιπόν, για 9 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και για 10 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Επισήμανε στη συνέχεια, ότι τα σημερινά νούμερα συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση ότι τα περιοριστικά μέτρα φέρνουν αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ ανέφερε στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου ότι δόθηκαν οκτώ εξιτήρια από το Νοσοκομείο Αναφοράς και έντεκα άτομα είναι διασωληνωμένα (σε Λευκωσία και Λεμεσό). Ακόμη, ο καθηγητής Κωστρίκκης διευκρίνισε ότι από τα σημερινά 19 κρούσματα, τα εφτά εντοπίστηκαν σε δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Ο καθηγητής Κωστρίκκης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε και σήμερα όλους τους πολίτες για την υπομονή και τη συνεργασία και τους κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση, «γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση και δεν έχουμε το περιθώριο λάθους. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο κτίζουμε».

Πόσοι πήραν εξιτήριο

Ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (το νοσοκομείο αναφοράς) νοσηλεύονται 29 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης οκτώ εξιτήρια, εκ των οποίων τα έξι μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης.

Πρόσθεσε πως συνολικά έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

«Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Συνολικά επίσης σε θάλαμο νοσηλεύονται οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή και καλή κατάσταση», ανέφερε.

Ο Δρ Λοϊζου εξήγησε πως καθώς τα κρούσματα αυξάνονται παγκόσμια, φτάνοντας το 1,3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 70,000, η πανδημία δημιουργεί πιεστικές συνθήκες για έγκαιρη πληροφόρηση και ανακάλυψη. Σε όλο τον κόσμο, είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη πολλαπλές έρευνες και πρωτόκολλα για νέο εμβόλιο και στοχευμένες θεραπείες έναντι της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τον Δρ Λοϊζου, το πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζεται στην Κύπρο, έχει προταθεί από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και στηρίζεται στην εμπειρία κυρίως της Κίνας, αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη αντίστοιχη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα