Τσιόδρας: Άτυπα συμπτώματα του κορονοϊού η ανοσμία και η διάρροια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως η ανοσμία και η διάρροια είναι άτυπα συμπτώματα του κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως η ανοσμία και η διάρροια είναι άτυπα συμπτώματα του κορονοϊού. Επιπλέον, η ανοσμία, δηλαδή η απώλεια της όσφρησης ή η περιοσμένη λειτουργία της, εμφανίζεται στο 40% των ασθενών, ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού. Στη Γερμανία ιδιαίτερα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι συνηθισμένες στους ασθενείς και εμφανίζονται συχνά. Ακόμη, στα άτυπα

συμπτώματα της νόσου, η διάρροια καθώς ο ιός, προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου. Παρόλο που πολλά επιστημονικά δεδομένα για την νόσο είναι άγνωστα, ο SARS-CoV-2 προσβάλλει όπως όλοι οι κορονοϊοί το γαστρεντερικό σύστημα. Ειδικά στα άτομα που εμφανίζουν πρώτα λοίμωξη του αναπνευστικού, συνήθως η νόσος αποθηκεύεται στα κόπρανα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και το 30% των ασθενών τον απομονώνουν εκεί τελείως. Καλό λοιπόν, είναι όσα άτομα είναι θετικά στον ιό, να τηρούν ιδιαίτερα τους κανόνες υγιεινείς, επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας. Επιπλέον, μελέτη στην Κίνα έδειξε ότι τα προβλήματα στο έντερο, μπορεί να είναι από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται.

Επίσης, τόνισε ότι η απώλεια της γεύσης παρατηρείτε σε ορισμένους ασθενείς, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά επιβεβαιωμένα στοιχεία.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «Είναι πολλά τα άγνωστα για τον ιό και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εκπλήξεις. Οι κορονοϊοί όμως ότι προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα δεν είναι έκπληξη, είναι γνωστό από τους παλαιότερους κορονοϊούς. Η προσβολή της όσφρησης όμως είναι μια έκπληξη».

Στους 20 οι νεκροί

Στους 20 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα σήμερα, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θετικό βρέθηκε το δείγμα μίας 41χρονης από τα Καστοριά που έφυγε προχθές από τη ζωή. Η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε άλλα προβλήματα υγείας και επισκεπτόταν το νοσοκομείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Μετά από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τέθηκαν σε καραντίνα η οικογένειά της και όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα.

Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα του νέου ιού στην Καστοριά, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, και το εικοστό, συνολικά, στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής.

Την Τρίτη έγιναν γνωστοί και οι θάνατοι ακόμη δύο συμπολιτών μας λόγω Covid-19. Πρόκειται για μια 86χρονη, η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», και έναν 64χρονο, που και αυτός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα