Κορονοϊός: Προφυλακτικά, Nintendo και κραγιόν αγοράζουν οι Κινέζοι

Τι αγοράζουν οι Κινέζοι από το Διαδίκτυο ενώ ο κορονοϊός τους «εγκλωβίζει» στα σπίτια

Στις διαδικτυακές αγορές φαίνεται πως έχουν στραφεί χιλιάδες Κινέζοι, όντας αποκλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα δε με στοιχεία του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, οι αγορές που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα αφορούν κατά κύριο λόγο Nintendo Switch κονσόλες, στρώματα για γιόγκα, βιβλία και... προφυλακτικά, όπως προκύπτει από την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων αυτών των προϊόντων.

Υπενθυμίζεται πως πολλά εμπορικά κέντρα και καταστήματα παραμένουν κλειστά και πως οι πωλήσεις των αυτοκινήτων και των smartphones έχουν πάρει την κατιούσα.

Από την άλλη, η ζήτηση για προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία, την διασκέδαση και την ομορφιά είναι αλματώδης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ειδικότερα, το παιχνίδι της Nintendo «Ring Fit Adventure» για την κονσόλα Switch, το οποίο συνδυάζει την σωματική άσκηση με την εναλλαγή ρόλων, εμφανίζει τη μεγαλύτερη ζήτηση με τις πωλήσεις του να έχουν υπερτετραπλασιαστεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Οι πωλήσεις των στρωμάτων για γιόγκα και των μηχανημάτων κωπηλασίας επίσης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθώς σημείωσαν άνοδο έως και 250% στη διάρκεια δύο εβδομάδων τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ακόμη, οι πωλήσεις των βιβλίων κατέγραψαν άνοδο 60% στην ιστοσελίδα αγορών της Alibaba, την Tmall, την περασμένη εβδομάδα.

Αξιοσημείωτες είναι και οι πωλήσεις των κραγιόν, οι οποίες επταπλασιάστηκαν για κάποιες εταιρείες, παρά το ότι οι πολίτες της Κίνας επιβάλλεται να φορούν μάσκες σε πολλές περιοχές.

Μια πιθανή εξήγηση δίνει ο Λου Ζενγουάνγκ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας με έδρα την Σανγκάη Wanqing Consulting, σύμφωνα με τον οποίον «ο κόσμος σήμερα έχει υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο και βαριέται στο σπίτι» και έτσι ίσως αυτό να αποτελεί και... ευκαιρία για κάποιες γυναίκες που δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο μακιγιάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα