Κορονοϊός στην Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί, πάνω από 300 τα κρούσματα

Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από τον νέο κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 322.

 

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πέθαναν στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, μια έκβαση που αυξάνει σε 11 τον απολογισμό των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο 'Αντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία. Το τέταρτο

θύμα είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενέτο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Πώς ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία

Νωρίτερα σήμερα, ο Τζουζέπε Κόντε παραδέχθηκε δυσλειτουργίες σε νοσοκομείο της περιφέρειας του Μιλάνου που διευκόλυναν την εξάπλωση του ιού. 

«Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο» υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι ένας ασθενής, ο οποίος έφερε συμπτώματα ύποπτα σε κορονοϊό, νοσηλεύθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του θανατηφόρου ιού.

«Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία»

Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός, προειδοποίησε σήμερα ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τον Covid-19. Ανησυχία ΠΟΥ για πανδημία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιταλία,koronoios, italia