Κορονοϊός: Η Θεία Κοινωνία και η απάντηση Μόσιαλου για επιπλέον μέτρα

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος ήταν από τους πρώτους που είπαν ότι θα φτάσει στην Ελλάδα ο κορονοϊός και πως θα είναι πολλά τα κρούσματα. Επίσης, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε και την ανησυχία και τον διχασμό σχετικά με την συζήτηση περί μετάδοσης του ιού μέσω της εκκλησίας και της

Θείας Κοινωνίας.

Δηλώνει πως αν η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αποφασίσει πως θα πρέπει για λόγους ασφαλείας και προφύλαξης να κλείσουν σχολεία και τα πανεπιστήμια, θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα να δράσει άμεσα προς αυτά τα μέτρα.

«Μόνο η εκπαιδευτική διαδικασία θα μπορούσε να ανασταλλεί. Αν γίνει το κλείσιμο πρέπει να γίνει γρήγορα. Όταν τα μέτρα παίρνονται έγακιρα έχουν αποτελέσματα. Οι Έλληνες ειδικοί ξέρουν, έχουν περισσότερες πληροφορίες από όλους εμάς. Αυτοί θα κρίνουν», επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε και την ανησυχία και τον διχασμό σχετικά με την συζήτηση περί μετάδοσης του ιού μέσω της εκκλησίας και της Θείας Κοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος: «Η εκκλησία έκανε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους πιστούς. Οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, όσοι πάσχουν από νοσήματα δεν θα πρέπει να μετέχουν στις λειτουργίες. Η επιστημονική έρευνα δε μας δίνει στοιχεία για τη Θεία Κοινωνία. Εγω είπα δεν ξέρω τι θα γίνει με τον κορονοϊό. Επεκτείνω το επιχείρημα. Αν κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τότε είναι καλό η εκκλησία και οι φορείς να δουν το θέμα. Η εκκλησία και η πολιτεία θα πρέπει να το δουν. Όταν δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ιό, τότε καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα