Μηταράκης: Το δράμα του προσφυγικού σε μία φωτογραφία

Μόνος του και όλοι τους. Ο λόγος για τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, που είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Luca Jahier.

Λίγη ώρα πριν διαψεύσει τον υφυπουργό του, παραδεχόμενος στη Βουλή τα λεχθέντα της Επιτρόπου Γιόχανσον, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει αίτημα για μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών

Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Luca Jahier.

Η φωτογραφία που ο ίδιος ο κ. Μηταράκης ανέβασε στα social media απεικονίζει λίγο πολύ το πώς έχουμε οδηγηθεί στο σημερινό χάος στο προσφυγικό. 

Απέναντί του ο Πρόεδρος της Επιτροπής μαζί με ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τέσσερις συνεργάτες του.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης, αυτάρκης και μόνος του. Μόνος του και όλοι τους.

Ένα μήνα υπουργός, δεν ένοιωσε την ανάγκη να έχει μαζί του τον διευθυντή του γραφείου του, τον διπλωματικό του σύμβουλο – αλήθεια, έχει διπλωματικό σύμβουλο; Διότι στους διαδρόμους του υπουργείου αναρωτιούνται, ακόμα δεν τον έχουν δει. Ή έστω τον υφυπουργό του, διπλωμάτης γαρ. Ή στη χειρότερη, κάποιον από την ηγεσία της Υπηρεσίας Ασύλου.

Όπως φαίνεται ο Νότης δε χρειάζεται κανέναν δίπλα του όταν διαπραγματεύεται με τους επιτετραμμένους της ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού. Έτσι και αλλιώς πέρα από χρήματα μέχρι στιγμής για νέες δομές σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουμε ζητήσει και κάτι άλλο ως χώρα. Τα ξέρει όλα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Εκτός εάν τον είχαν σε καραντίνα λόγω κορονοΐού, όπως εύστοχα σχολιάζουν σήμερα τα Νέα...

Keywords
Τυχαία Θέματα