Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς

12:24 6/3/2020 - Πηγή: In.gr

Ο Μιχάλης Τροχανάς έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν αρκετά καταβεβλημένος τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μιχάλης Τροχανάς διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Συνέδεσε το όνομά του με μια δύσκολη περίοδο των Κιτρινόμαυρων, κατά την οποία η ομάδα έψαχνε τα πατήματά της.

Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στη Ραφήνα. Χωρίς

να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

O Mιχάλης Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών από το δίδυμο των Μελισσανίδη – Καρρά μέχρι να παραχωρήσει τις μετοχές του στην πολυεθνική Enic. Υπήρξε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999, ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας προτού φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, ο Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές, ενώ όταν αποχώρησε και μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic, αποκόμισε 2,4 δις δραχμές σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Η θητεία του υπήρξε έντονη, καθώς ήταν ένας πολύ διαφορετικός παράγοντας. Ποτέ δεν απαρνήθηκε τη δημοσιότητα, είχε πολλές παρεμβάσεις και ρηξικέλευθες προτάσεις.

Επί των ημερών του, υπήρξε η αποχώρηση Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό, η απόκτηση του Νικολαϊδη από τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας, έστω και αν ο Μιχάλης Τροχανάς δεν ήταν πρόεδρος, έχοντας χρίσει κάποιους άλλους υπεύθυνους για τη διαχείριση της ομάδας. Η τελευταία του προσπάθεια να βρει λύσεις για την ΑΕΚ υπήρξε μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες από την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα