Κορονοϊός: Έκτακτη ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτη ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες της καραντίνας στην οποία έχει τεθεί λόγω κορονοϊού η χώρα, θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «αόριστες αναφορές» του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Πλην της υπουργικής ανακοίνωσης για αναστολή της υποχρεωτικής δήλωσης των ωραρίων (υπερωριών) και του

ελέγχου τους, όπως τόνισε προ ημερών η κ.Αχτσιόγλου. Με σημερινή της παρέμβαση, η πρώην υπουργός Εργασίας επισημαίνει τα προβλήματα και καταθέτει πέντε προτάσεις για άμεσες λύσεις.

Όπως επισημαίνει:

Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Για ακόμη μια φορά στη δέσμη αυτη δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους εργαζόμενους. Η κατάσταση πλέον είναι υπερεπείγουσα. Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης αφήνουν τους εργαζόμενους στον αέρα χωρίς καμια δέσμευση για τους μισθούς τους ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών ή ακόμη και απολύονται . Όπως έχουμε προτείνει εδώ και μέρες χρειάζεται άμεσα η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, με σαφείς οδηγίες και οικονομική στήριξη.

Χρειάζεται σαφής ρύθμιση:

Ότι οι μισθοί καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση,
Ότι δεν συμψηφίζονται οι μέρες μη εργασίας με την ετήσια άδεια του εργαζόμενου.
Που θα εξασφαλίζει την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας,
επιδότησης των εισφορών των εργαζομένων,
κάλυψης των εποχιακά εργαζομένων.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα μέτρα για να προστατεύσει τους δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων που αγωνιούν.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα