Κορονοϊός: Κλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα

Το κλείσιμο των οργανωμένων παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική ανάρτηση που έκανε, απηύθυνε εκ νέου έκκληση από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην συνωστίζονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει στην ανάρτησή του: «Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».

 

Ο εκπρόσωπος του

υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατα την ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα συνέβησαν σήμερα σε αρκετά σούπερ μάρκετ όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός.

«Όλα αυτά ευνοούν τη μετάδοση. Έχουμε πει να είναι μέχρι 5 άτομα στην ουρά. Να τηρούνται αποστάσεις ασφάλειας πάνω από 1 μέτρο, καλύτερα 2.» Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν όποτε ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί ότι δεν θα βρίσκει τρόφιμα ανέφερε και πρόσθεσε: «Το θέμα το ζητήσαμε και σήμερα στην επιτροπή και θα το ξαναδούμε. Ίσως θα βοηθούσε το διευρυμένο ωράριο. Θα δούμε»

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για την ατομική ευθύνη και είπε ότι ο αυτοπεριορισμος παραμένει το πιο σημαντικό μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα