Κορονοϊός: Ποιοι να αποφεύγουν Μετρό, λεωφορεία και Ηλεκτρικό

Μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων λαμβάνουν στο Μετρό, τα λεωοφορεία και τα ΜΜΜ.

Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξακολουθούν να λειτουργούν, καθώς, άλλωστε, επιτελούν

κρίσιμο κοινωνικό έργο.

Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των επιβατών έχει ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Παρόλα αυτά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνιστά στο επιβατικό κοινό να μη χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εάν έχει έστω και ήπια συμπτώματα, να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να περιμένει τον επόμενο συρμό ή λεωφορείο εάν διαπιστώσει ότι είναι πλήρες.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έχει απευθύνει έκκληση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουν τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες για την υπευθυνότητά τους. Μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους, με τις εντατικές τους προσπάθειες για απολύμανση, επιτρέπουν στα ΜΜΜ να λειτουργούν με ασφάλεια.

Όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον προσωπικό μας αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες, μένουμε σπίτι μας αν διαπιστώσουμε ότι έχουμε κάποιο από τα συμπτώματα και καλούμε τον γιατρό μας ή το 1135», τονίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρμόδιος υπουργός.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα